91 Years

Επισμάλτωση

This image for Image Layouts addon

Η επισμάλτωση, αποκαλούμενη επίσης επισμάλτωση πορσελάνης στην περίπτωσή μας, είναι μια πολύ παλιά μέθοδος, που χρησιμοποιείται για να προστατεύσει τις μεταλλικές επιφάνειες από τη διάβρωση ενάντια σε υγρά, στερεά ή αέρια συστατικά. Ενδεχομένως προσφέρει τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα, ακολουθώντας τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής. Το συγκρότημα επισμάλτωσης της EBYK, αποτελείται από προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό, που ανακαινίστηκε πρόσφατα και αναδιοργανώθηκε με την προσθήκη νέων αυτόματων γραμμών παραγωγής. Σε αυτό το συγκρότημα, παρέχεται επεξεργασία επισμάλτωσης για προϊόντα άλλων επιχειρήσεων υπεργολαβικά ( job -enamellers).

Εργασίες επισμάλτωσης παρέχονται για :

 • Δεξαμενές θερμού ύδατος , νερό χρήσης ή πόσιμο , για οικιακή ή επαγγελματική χρήση, για λέβητες ηλεκτρικούς, αερίου, υγραερίου, ξύλου ή πετρελαίου.
 • Συσκευές μαγειρέματος , ψησίματος και θέρμανσης (ηλεκτρικές , κάρβουνου, ξύλου, αερίου, υγραερίου ή πετρελαίου)
 • Δομικά πλαίσια και πινακίδες σήμανσης.
 • Συσκευές μαγειρέματος και ψησίματος.
 • Καπνοδόχοι , σωλήνες αερίων και εξάτμισης.

Το συγκρότημα επισμάλτωσης της EBYK αποτελείται από μια σειρά μπάνιων απολίπανσης, επιμέρους καμπίνων ψεκασμού (χειροκίνητων ή αυτόματων), διαφόρων δικτύων αλυσίδων, μονάδων ξηραντηρίων και τεσσάρων γραμμών παραγωγής επισμάλτωσης (Boiler) δεξαμενών ζεστού νερού από 10LT έως 1000Lt με ημερήσια δυνατότητα παραγωγής 850 δοχεία ανεξαρτήτου μεγέθους και ιδιαίτερων τεχνικών προδιαγραφών και μπορεί να φτάσει έως και 1.900 δοχεία παραδοτέα ημερησίως υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Οι πρώτες ύλες για την επισμάλτωση προέρχονται από παγκόσμια αναγνωρισμένες εταιρίες του κλάδου οι οποίες περνούν από διεξοδικό έλεγχο στο χημείο της εταιρείας μας πριν την παραλαβή και χρησιμοποίηση τους. Όλα αυτά συγκροτούν μια σκληρή προσπάθεια ώστε να προσφέρεται άριστη ποιότητα του τελικού προϊόντος με υψηλές προδιαγραφές και σε πολύ γρήγορους χρόνους παράδοσης.
Η ΕΒΥΚ λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο , και εγγυάται χρονικά έγκαιρα παραδόσεις (just-in-time). Οι αποθηκευτικοί μας χώροι, είναι στην διάθεση των πελατών μας για αποθήκευση των επισμαλτωμένων προϊόντων πριν την παραλαβή τους από μεταφορείς έτσι ώστε ο χρόνος για την διάθεση στην αγορά να ελαχιστοποιείται. (Time to market).

Image

Τι είναι η επισμάλτωση

Από την εποχή της δυναστείας των Πτολεμαίων, η επισμάλτωση σε μεταλλική επιφάνεια εφαρμόστηκε για να δηλώσει τη μονιμότητα. Η νεκρική μάσκα του νεαρού παιδιού και βασιλιά Τουταγχαμών, παραμένει για αιώνες μια άριστη απόδειξη της μονιμότητας του εμαγιέ.
Είναι ένα επίστρωμα γυαλιού, που δένεται χημικά με το μέταλλο σε υψηλές θερμοκρασίες, περίπου 850 βαθμούς Κελσίου.
Το πρώτο στρώμα ψεκάζεται επάνω στο μέταλλο και ψήνεται σε φούρνο για να διαμορφώσει έναν μόνιμο δεσμό με τη μεταλλική βάση.
Το δεύτερο στρώμα απλώνεται με βύθιση ή ψεκασμό για να επιτευχθεί το ευρύ φάσμα χρωμάτων για το οποίο το εμαγιέ είναι διάσημο.

Πλεονεκτήματα

 • ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΑ ΟΞΕΑ. Το εμαγιέ αντέχει σε χημικούς λεκέδες των κατοικιών.
 • ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ. Το εμαγιέ δεν θα οξειδωθεί. Είναι ανόργανο υλικό και ανθεκτικό ενάντια στα άλατα, τον αέρα, την υγρασία και πολλά χημικά διαλύματα.
 • ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΑ ΓΔΑΡΣΙΜΑΤΑ. Λόγω της εγγενούς σκληρότητάς του, το σμάλτο είναι εξαιρετικά δύσκολο να γδαρθεί, να κοπεί, ή να χαραχθεί κάτω από την κανονική οικιακή χρήση.
 • ΠΥΡΙΜΑΧΟ. Το σμάλτο δεν αναφλέγεται ούτε καίγεται, όπως τα οργανικά επικαλυπτικά. Κανένα σημάδι από τσιγάρο ή ανοικτή φλόγα δεν θα παραμείνει.
 • ΑΠΑΛΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ. Το σμάλτο, προσδίδει τέλειο φινίρισμα, αποστειρώνεται άριστα από μικρόβια, δεν διατηρεί οσμές και μπορεί εύκολα να καθαριστεί με τα κοινά οικιακά (όχι τραχειά στην υφή) μέσα καθαρισμού.
 • ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ. Χάρη στην επεξεργασία υψηλής θερμοκρασίας, το εμαγιέ διατηρεί το αρχικό χρώμα και την στιλπνότητά του, δεν αποχρωματίζει ούτε θαμπώνει, όπως άλλα αντικείμενα από οργανικά υλικά.

Πού χρησιμοποιείται η επισμάλτωση και γιατί;

Το εμαγιέ είναι άοσμο, αντιστέκεται στους λεκέδες, ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και αδιαπέραστο σε όλες σχεδόν τις ουσίες. Έχει επομένως ένα ευρύ φάσμα χρήσεων.

 • Στο σπίτι – ηλιακά συστήματα, μπάνια, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, θερμοσίφωνες, τζάκια, ηλεκτρικές κουζίνες όπως και αερίου, ψησταριές και σκεύη μαγειρέματος.
 • Σε μέρη που δεν μπορείτε να δείτε - χρήσεις θερμού ύδατος, ηλιακά συστήματα, δεξαμενές αποθήκευσης, συστήματα εξάτμισης αυτοκινήτων, προτυπωμένες πλακέτες για κυκλώματα και εναλλάκτες θερμότητας.
 • Σε μέρη που μπορείτε να δείτε - σημάνσεις οδών, σιδηροδρομικές σημάνσεις, διακοσμητικές πινακίδες αλλά και υπενθύμισης όπως και επιτοίχιες διακοσμήσεις.
 • Στις τεχνικές εταιρείες κατασκευών – εσωτερικά και εξωτερικά αρχιτεκτονικά χωρίσματα και προσόψεις.

Η EBYK είναι υπερήφανη για την καλύτερη ποιότητα επισμάλτωσης προϊόντων, για σχεδόν 62 χρόνια στην Ελλάδα. Το εμαγιέ έχει τη σκληρότητα του γυαλιού και την αντοχή του χάλυβα. Επισμαλτωμένα προϊόντα μπορούν να είναι οποιαδήποτε επιθυμητής μορφής, μεγέθους και χρώματος.
Το σμάλτο αντέχει σε βανδαλισμούς, γιατί είναι σχεδόν αδύνατον να χαραχθεί.

ΕΒΥΚ - Δραστηριότητες επισμάλτωσης


Εργοστάσιο: Αγχίαλος Τ.Κ: 57011, Θεσσαλονίκη

2310 722.312, 2310 722.606

2310 722.371

info@ebyk.gr

Ταχυδρομική Δ/νση : Τ.Θ. 1441 - Τ.Κ. 57008 - Ιωνία

Copyright © 2020

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.